joi, 30 iulie 2009

Cum să-ţi tranformi visele în realitate! prima parte

Mai întâi de toate dacă vrei ca un vis să devină realitate, trebuie să ai un vis. Iar visul, ia naştere în urma a două situaţii. Prima situaţie, reprezintă visul care se naşte atunci când ceva sau cineva îţi place şi îţi doreşti să deţii acel ceva sau să devii precum acel cineva. De exemplu, vezi o casă frumoasă şi visezi că într-o zi o să ai şi tu una asemănătoare, vezi o maşina ultimul model şi visezi că într-o zi o să fii la volanul ei, poate vezi o persoană de sex opus pe care vrei să-o cucereşti şi să-ţi devină partener sau poate visezi să devii ca acel actor sau cântareţ celebru pe care toata lumea îl aclama şi îi cere autograful. Acest tip de vis eu îl numesc vis născut din dorinţa.
A doua situaţie din care se naşte un vis, este atunci când viaţa te pune la o încercare grea, încercare care îţi activează visul şi dorinţa de a înfrunta prin orice mijloace acea provocare şi de a te ridica peste toată suferinţa. De exemplu, atunci când copil fiind trăieşti într-o familie care te denigreaza, care te face să te simţi ca un ratat şi atunci singura şansă de a supravieţui este de a visa că într-o zi o să te rupi de acea familie şi o să-ţi iei viaţa în propriile mâini. Altă situaţie ar fii, atunci când o femei este obligată să suporte un soţ violent sau afemeiat, pentru că au împreună un copil sau doi, au o situaţie materială bună, mai ales datorită soţului, iar imaginea lor în faţa prietenilor este de familie perfectă, dar visul ei este să îl părăsească pentru o viaţa mai bună, iar un exemplu elocvent pentru această situaţie este chiar celebra Lady Diana. O altă situaţie ar mai fii, atunci când ai mai multe eşecuri pe plan profesional, şi atunci se naşte visul de a dovedii ca nu eşti un ratat. Acest tip de vis eu îl numesc vis născut din durere sau frustrare. Binenteles că există mult mai multe situaţii din care se poate naşte acest tip de vis.
Dar totusi există o diferenţă între a avea un vis şi al transforma în realitate. Indiferent din ce motiv se naşte visul sau dorinţa, de cele mai multe ori, marea majoritatea a oamenilor niciodata nu depaşesc acest nivel al visului şi rămân în situaţia pe care o aveau înainte de a avea un vis. În continuare nu o să ai casa sau maşina la care visezi, în continuare o să rămâi un anonim, în continuare o să rămâi în sânul familiei care te denigrează, în continuare o să suporti excesele de furie a soţului sau escapadele nocturne, în continuare o să te agaţi de orice loc de muncă pentru a supravieţui. Şi exact despre această diferenţă o să vă vorbesc în continuare.
Aşa cum vă spuneam, visele se nasc din dorinţă sau din durere, iar din experieţa mea am văzut că cele născute din durere sunt mult mai puternice decât cele născute din dorinţă şi au şanse mult mai mari de a deveni realitate. Întrucât visele născute din dorinţă durează exact perioada cât eşti în contact cu lucrul pe care ţi-l doreşti. Iar acestă perioadă poate fii de la câteva momente până la câteva zile, iar după aceea visul dispare. Pe de alta parte visul născut din durere, dureaza la fel de mult pe cât durerea dureaza, şi cum în unele cazuri durerea dureaza destul de mult şi visul dureaza la fel de mult. Numai că indiferent cât ţine visul, marea majoritate a oamenilor nu îşi îndeplinesc visul pentru că nu ştiu cum pot practic să realizeze acest lucru.
Şi cum tu citeşti aceste rânduri pentru a afla cum să-ţi realizezi visul atunci să trecem la ceea ce trebuie să faci practic. Calea spre aţi realiza visul este defapt o călătorie şi ca orice călătorie începe cu stabilirea destinaţie, continua cu pregatirea şi se incheie cu parcurgerea propriuzisa a distanţei şi ajungerea la destinaţie. Aceleasi etape le parcurgem şi în drumul nostru către îndeplinirea viselor. Iar aceste etape sunt :
1. VISUL - stabileşte ce vis vrei să-ţi îndeplineşti
2. VIZIUNEA - este perioada de pregatire
3. OBSESIA - este ceea ce face ca lucrurile să se întâmple

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu