marți, 10 noiembrie 2009

Viziunea (II) (partea a patra)

După ce ţi-ai indentificat şi ţi-ai internalizat bine scopul mai trebuie să faci câteva lucruri pentru a reuşi să-ţi duci la îndeplinire scopul. Cel mai important este să decizii ce preţ vrei să plăteşti pentru a-ţi duce la bun sfârşit planul. Întrucât nu există ţel atins fără a plăti un preţ. Iar preţul poate să fie sub formă de bani, timp, relaţii, sănătate, viaţă chiar. Şi deobicei este un mix dintre cele enumerate anterior. De aceea este important să ştii ce preţ este de plătit, pentru că astfel ştii şi dacă merită ca scopul propus să fie atins. Dar cel mai mare preţ care trebuie plătit indiferent de scop este suferinţa, iar aici mare majoritate a oamenilor aici cad testul. Pentru că succesul este invers proporţional cu suferinţa. Chiar dacă începi bine călătoria spre succes, ea va fii presărată de nenumărate ori de provocări care or să te pună la încercare să vadă dacă chiar într-adevăr vrei să-ţi atingi scopul. Şi ia ghiciţi ce se întâmplă atunci?! De cele mai multe ori când dau de aceste provocări, marea majoritate a oamenilor renunţă pentru că li se pare un preţ prea mare pentru a-şi realiza scopul. Din acest motiv este important o internalizare cât mai profundă a scopului, pentru că atunci când te întâlneşti cu astfel de situaţii să poţi trece mai uşor. Metaforic vorbind, orice provocare este ca şi cum te-ai golii de energie, iar readucerea în aminte a scopului este ca reumplerea cu energie şi continuarea drumului spre succes. Şi ca să vin cu un ajutor pentru voi pentru a trece mai uşor peste atunci când întâlniţi provocări o să vă dau un citat din Robert Kiyosaki care spune cam asa : „Nu voi permite niciodată ca propria mea ignoranţă, aroganţă sau teamă să mă împiedice să obţin viaţa pe care ştiu că o pot avea”.
Un alt lucru pe care trebuie să-l faci este să nu îţi împărtăşeşti scopul decât cu acele persoane care cred în tine şi în scopul tău, niciodată să nu faci greşeala să te confesezi celor care sunt în stare să-ţi fure visul. Deobicei aceştia din urmă sunt cei care de-a lungul existenţei lor nu au avut realizări prea mari cu toate că ei se cred atotştiutori. Nu este păcat mai mare ca trufia şi îngânfarea, iar pedeapsa pentru aceste păcate nu ţi-o dă Dumnezeu ci ti-o dai tu singur.
Aşa că aceste persoane vor găsi o mulţime de argumente ca să te facă să renunţi şi să nu-ţi mai duci la îndeplinire scopul. Pentru ei este mult mai important ca tu să devii asemeni lor, un ratat decât să te ridici şi să de demonstrezi că ei sunt nişte rataţi iar tu un învingător. Aşa că dacă nu vrei să-ţi pierzi prietenii mai bine nu le spune ce intenţii ai, iar atunci când reuşeşti, dă vina pe noroc pentru succesul tău pentru astfel ei n-or să te invidieze aşa de mult. Ideea este să îţi păstrezi cât mai bine posibil şi scopul şi prieteni, cu toate că pe măsură ce o să înaintezi pe drumul succesului o să-ţi faci noi prieteni care o să împărtăşeaşcă aceleaşi convingeri ca şi ale tale, iar vehii prietenii or să devină doar nişte vechi relaţii. Iar acest tip de sacrificiu intră la cele de natură emoţională pe care trebuie să-le plăteşti. Nu poţi avea succes dacă eşti înconjurat de oameni mediocri, trebuie să te înconjori de oameni de succes, pentru că numai aşa valoarea ta o să crească şi tu o să devii de succes. Este foarte impotant mediul în care te formezi ca şi caracter, poţi să fii într-un mediu negativ şi să te formezi şi tu ca un om cu gândire negativă, sau poţi să fii într-un mediu pozitiv şi să te formezi şi tu ca o persoană pozitivă. Şi cel mai important lucru este că stă în puterea ta să alegi în ce mediu vrei să te dezvolţi ca om şi personalitate. Unu lucru importat pentru reuşita în viaţă este tocmai capacitatea ta de a te rupe de condiţia de om mediocru şi de mediu în care te-ai format şi să te reinventezi. În momentul în care reuşeşti acest lucru eşti deja pe drumul spre atingerea succesului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu